Kursledaren

Nyfikenheten och reslusten fick Lena Normén-Younger att studera och arbeta i flera länder innan hon kom till sitt nya hemland – Kanada. Efter flera år som klinisk forskare omformade Lena sin tillvaro för att kunna låta barnen vara i centrum.

Livet som hemmamamma kräver energi och inspiration, något Lena finner i sitt intresse för skrivande.  Vår existens består av historier och livsöden; en kombination hon utforskar tillsammans med andra genom att handleda kurser i skrivande för den som vill sammanfatta sina upplevelser.

Sedan hösten 2012 är Lena certifierad instruktör i en speciell skrivteknik som underlättar den process som krävs för att minnas människor och händelser som ibland ligger långt bak i tiden. På engelska heter tekniken guided autobiography, men har på svenska döpts om till självbiografi+,  Namnbytet bedömndes som nödvändigt för att underlätta marknadsförning och omnämnandet av skrivtekniken i bloggar och annan social media.

Lena är också engagerad i den internationella organisationen Swedish Women’s Educational Association International (SWEA Int’l) där hon arbetar med diverse projekt som syftar till att främja det svenska språket och den svenska kulturen. Det mest tongivande bland dessa är projektet ”Svenska som modersmål utomlands; ett projekt som hjälper svenska föräldrar som bor utomlands att lära sina barn svenska. Lena bloggar om detta, samt om sitt liv i Kanada på bloggen kanadakorrespondenten.blogspot.ca.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s