Du behöver inte vara författare för att skriva en självbiografi

Att skriva är en passion för många, och ett ork för andra. Som del av mina kurser skriver Du 1-2 sidor varje vecka. Problemet är oftast man har svårt att begränsa orden; när det gäller våra liv och de händelser vi varit med om finns det mycket att berätta.

Du behöver inte drömma om att bli författare eller ha perfekt svenska för att kunna delta. Din grammatik och ditt ordförråd spelar ingen roll. Detta kan vara speciellt viktigt för oss svenskar som har bott utomlands länge att komma ihåg. Vårt språk påverkas av den miljö vi har  runt oss.

Det är deltagandet som är viktigt. Genom att sätta ord på det du varit med om har du kommit en bit på vägen. Genom att läsa ut din historia och diskutera med gruppdeltagarna får du nya, fräscha perspektiv.

Gör en kopp te, stäng dörren så att du får vara ifred och sätt dig ner för att skriva. Svårare är det inte.

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt, Inspiration och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s